Aanloop naar Nieuwjaar
Door: nellekesteverink
Blijf op de hoogte en volg Nelleke
29 December 2010 | Cambodja, Phnom-Penh
Allemaal een gezellige Kerst gehad? Die van mij was bijzonder gezellig, rustig en relaxed. Amy en Kevin kwamen op vrijdag en bleven tot maandag en we allerlei gezellige nieuwe eettentjes gevonden in mijn buurtje. Daar was ik zelf nog niet echt aan toegekomen. Heerlijk ontbijten, lunchen en dineren buiten de deur en zo veel mogelijk in de openlucht. Ja, dat is voordeel van Kerst in Cambodja ;-) Helaas wel slecht voor het budget, dat toch al onder druk staat door de plannen van VSO voor inperking (maar daar hebben we het later nog wel eens over).
De kerstborrel bij Emily en Chris op Kerstavond was rustig, kort maar wel erg gezellig. Ik heb weer wat nieuwe mensen ontmoet, zowel huidige én ex-vso'ers. Sommige kwamen ook op de Kerstlunch de volgende dag, waar dezelfde relaxte sfeer heerste. De dames hadden er echt werk van gemaakt en de mooie japonnen waren uit de kast gehaald, zo werd het toch een klein beetje feest. We aten in een geweldig mooi Cambodjaans restaurant en er was (gelukkig) geen vastgesteld menu dus we konden eten waar we zin in hadden. De middag besteed aan wat winkelen, helaas vond de rest van Phnom Penh dat ook een goed idee dus het was veel te druk om leuk te zijn. Daarom zijn we maar terug gegaan naar mijn balkonnetje, waar we de bank naar buiten hebben gesleept zodat we een huiskamertje op het balkon hadden. Biertje, sigaartje erbij en errruuuuuug gezellig ;-)
Zondag geen plannen en dus heerlijk gehangen in een leuke tuin bij een restaurant voor koffie, ontbijt en een snack. De rest van de dag wat rondgehangen en gerelaxt (ja, alweer in mijn huiskamertje op mijn balkon ;-).
De kerstsfeer bleef vrij beperkt tot kerstlichtjes in de hele stad, wat nep kerstbomen, iedereen (vooral Cambodjanen!) die je Merry Christmas en Happy New Year wensen, veel Cambodjaanse parkeerwachters met kerstmutsen op en zelfs een Cambodjaanse dame helemaal verkleed als kerstvrouw! Toch blij dat het 'gedoe' weer over is en we terug kunnen naar normaal (wat dat dan ook is hier ;-)
Maandagmorgen dus weer gewoon aan het werk en Amy en Kevin weer terug naar Kratie. Het grappige is dat gisteren nog iemand zeer vrolijk me Merry Christmas en Happy New Year wenste. De opmerking dat Kerst over was en Nieuw jaar nog moet komen viel niet echt :-( Ach ja, sommige mensen houden van een feestje!
De uitnodigingen voor Oud en Nieuwjaar feestjes komen nu ook binnen en ik zal eens kijken wat en of ik er iets mee ga doen. Ik ben ook benieuwd of de Cambodjanen er iets aan doen........ denk het niet. Zo te horen vieren zij wél het nieuwjaar van China en Vietnam (ergens in februari) en hun eigen driedaagse K'mer nieuwjaar (samen met Thais nieuwjaar ergens in april). Dat laatste wordt een belevenis. Voor internationaal nieuwjaar krijgen we wel een extra vrije dag op maandag (wat bijzonder sympathiek is vind ik), dus ik heb een lekker lang weekend straks waar ik zeker van ga genieten.
Hoewel de dagen omvliegen op het werk, ik heb het nog steeds super druk, is het voor mij toch lastig om 5 dagen in de week te werken. Ja, lach maar! ;-) Ik ben zó gewend aan parttime, dat ik nu tijd te kort kom voor alles wat ik nog wil doen en zien hier. Gelukkig heb ik elke dag twee uur lunchpauze en kan ik dan wat huishoudelijke zaken doen zodat die niet in het weekend hoeven te gebeuren.
Alles bij elkaar nog steeds een heel goed leven en zoals Wim. mijn trainer bij VSO Nederland vast zou beamen: de WItte Broodsweken zijn nog niet voorbij!
30 December 2010 - 10:23
Iris:
Heej Nelleke, het ut gevonden hoor!! Leuk hoor je verslagen en foto's! Krijg een goede indruk hoe het daar is! Zo te lezen ga je nog wel een paar x nieuwjaar vieren, haha! Voor de eerst komende in iedergeval een spetterend uiteinde (kdacht dat ze in Azië wel goed waren in het maken van vuurwerk.... we shall see!) en geniet van je vrije maandag ;)! -
01 Januari 2011 - 07:37
Hans:
Hoi Nelleke, hier even een bericht uit een druilerig Amersfoort. Het is al weer 2011, tijd gaat snel. Geniet van je verhalen!
Heb me dit jaar laten verrassen door de witte winter, motor staat nog voor de deur. Ben er niet blij mee, hij is pas 5 maanden oud. Maar goed, hij moet er maar tegen kunnen.
Wij wensen je een heel goed en gezond 2011 toe en dat je het op je werk maar naar je zin zal krijgen. -
01 Januari 2011 - 11:13
Leandra En André Van Dam-Lok:
Ha die Nelleke!
Het klinkt alsof je je draai goed gevonden hebt. Leuk hoor, kerst in PP. Wij hebben ons ook vermaakt in BB (voor meer info leandre.waarbenjij.nu). Goed nieuwjaar en tot ergens in PP! Wij zijn er in ieder geval rond 16 maart weer... dat duurt nog even, maar dan ook weer een hele week voor de onderwijsconferentie en een week taaltraining. Doei!