Aanloop naar Kerst
Door: nellekesteverink
Blijf op de hoogte en volg Nelleke
21 December 2010 | Cambodja, Phnom-Penh
Het is mijn derde week dat ik werk en vandaag dinsdag. Ik heb het nog steeds druk want alles om me heen blijft bewegen en ik krijg steeds rapporten die ik niet verwacht, maar wel ik wel zsm commentaar op moet geven. Het is af en toe gekkenwerk en ik moet echt zorgen dat ik de rode draad niet kwijt raak. Ach, ik verveel me tenminste nog niet op mijn werk.....:-0
Ik zit al behoorlijk in de routine en zelfs de twee uur lunchpauze begint te wennen. Je doet er- naast gewoon lunchen natuurlijk- eigenlijk allerlei dingen in die je normaal in het weekend zou doen. Zoals: naar de bank, de supermarkt, wat schoonmaak, opruim, strijk en noem maar op. Eigenlijk best handig om even zo'n 2 uurtje overdag thuis te zijn. Dat scheelt weer in je werklast voor het weekend en kan je dan leuke dingen gaan doen.
Vorig weekend was perfect.
Zaterdag heerlijk in de buurt wat over de markt gestruind en nog wat 2e hands truitjes gekocht voor werk. De markt in mijn wijk staat bekend om z'n goede 2e hands kleding en dat klopt kan ik nu bevestigen. Voor de rest eindelijk een boek gelezen want de rust is in mijn kop teruggekeerd en dit soort zaken kunnen eindelijk weer. Super!
Zondag heerlijk geluncht met Amanda bij onze favoriete Indian en daarna wat plaatselijke winkeltjes overvallen, voordat we cultureel gingen doen. Eindelijk ben ik dan naar het Nationale museum geweest en het was een belevenis ;-) Of eigenlijk niet. Het is een mooi gebouw en er staan wat imposante beelden in maar veel te weinig uitleg dus het is erg zoeken. Daarnaast is het erg klein en je bent er met een uur echt wel doorheen. Dat was maar goed ook want Amanda en ik hadden dorst gekregen. Daarom zijn we maar doorgegaan naar de Mekong waterkant, waar we op 2 hoog in de beroemde bar FCC (Foreign Correspondent Club) aan de cocktails zijn gegaan. Heerlijk, zo over het water en de boulevard vol met mensen uitkijkend met een cocktail in je hand. Het was een mooi einde aan het weekend!
Waarschijnlijk zijn jullie allemaal al helemaal in kerstsferen, met al dat sneeuw om jullie heen. Nu, wij in Cambodja zijn er ook helemaal klaar voor ;-) Al weken hangen hier de versieringen van kerst in de straten, bomen, winkels en waar je het zo gek maar niet kan bedenken. Raar in een land waar ongeveer 1% van de bevolking christen is. Alle Engelsen die hier wonen en werken zijn er echter vol mee bezig en de ene kerstborrel na de andere kerstlunch slaat je hier om je oren. Jullie zullen het niet geloven maar ik ga hier meer aan kerst doen dan dat ik ooit thuis heb gedaan. Dat betekent dan concreet een kerstborrel op kerstavond en een kerstlunch op 1e kerstdag (gelukkig wel in een Cambodjaans restaurant dus ik hoop op 'normaal' eten. We gaan met een groepje vso-ers en Amy en Kevin, die over komen voor kerst naar PP, gaan gezellig ook mee. Misschien komen er nog meer van onze vso groep van oktober even over en het zal leuk zijn om even bij te kletsen hoe het iedereen vergaat nu we allemaal aan het werk zijn. Ik zal jullie laten weten of het een ramp of een feestje is geworden.......
Wel, dat was het weer even. Ik wens iedereen alvast een geweldig gezellig en veilig Kerst toe! Maak er wat moois van.
21 December 2010 - 16:29
Jantien:
Grappig he, in die warmte kerst te vieren. In 2000 vierde ik kerst op het strand in Australie, is ook wel een beleving. Wens jou een leuke kerst(borrel en lunch) en heel veel plezier met Amy en Kevin. Inderdaad geniet ik heerlijk van de sneeuw (heb vandaag mijn autootje 'uitgegraven' was een beetje uit model geraakt met die 25 cm sneeuw erbovenop :-)
Heb het goed en leuke dagen !! -
26 December 2010 - 10:53
Hans Van Eldik:
He die Nelleke, dat is lang geleden. We gaan je absuluut volgen. Annie had al wel eens gebeld maar zonder resultaat.
Hier ligt een dik pas sneeuw en het is aan de frisse kant.
Groetjes en nu kan je daar de mensen de oren van het hoofd 'kakelen' :-)
Doe voorzichtig.
Hans